سیستم CIP به عنوان اختصاری برای "شستشو در محل" شناخته میشود. این سیستم، یک روش تمیزکاری تخصصی است که برای پاکسازی سطوح داخلی تجهیزات صنایع، مانند لولهها، مجراها، و تجهیزات فرآوری، بکار میرود. از این روش به ویژه در شرایطی استفاده میشود که نیاز به تمیزکاری بدون جداسازی اجزای مختلف تجهیزات باشد.
یکی از ویژگیهای مهم سیستم CIP این است که این عملیات به صورت خودکار و بدون نیاز به دخالت انسانی صورت میگیرد. در واقع، این سیستم از یک محلول ضدعفونی با سطح بالا استفاده میکند که به راحتی سطوح را تمیز میکند و از بروز آلودگیهای ممکن جلوگیری میکند.
صنایع مختلفی از این سیستم بهره میبرند، از جمله صنایع لبنی، نوشیدنی، غذاهای فرآوری شده، دارویی، و آرایشی. این صنایع به دلیل حساسیت بالا به بهداشت و عدم قابلیت جداسازی بخشهای مختلف تجهیزات، نیازمند استفاده از روشهای موثر تمیزکاری میباشند.
برای درک دقیقتر این مفهوم، میتوانید به مطالب وبسایت شرکت بینظیرکاران مراجعه کنید که بهطور دقیقتر به این موضوع پرداخته است و اطلاعات مفیدی را در این خصوص ارائه میدهد.
زمانی که تجهیزات موجود در برخی صنایع غذایی و نوشیدنی به سیستم CIP مجهز شده باشند دائما بهطور خودکار تمیز میشوند. برای مثال از جمله تجهیزات قابل شمارش در این خصوص میتوان به خطوط انتقال محصول، هموژنایزر، مخازن فرآوری، مخلوطکن و پرکنندهها اشاره داشت. شایان ذکر است که بدانید مهمترین هدف استفاده از سیستم CIP تمیز کردن سطوح غیر قابل دسترس با سطح بالایی از بهداشت است که در کمترین زمان ممکن صورت میگیرد. این روش سریع و به مراتب قابل تکرارتر از روشهای دیگر است.
آشنایی با نحوه کار سیستم CIP
سیستم CIP شستشوی منابع و پمپها را از طریق مسیر لولهکشی اصلی محصول انجام میدهد. این کار با هدف پاکسازی آلودگی تجهیزات مختلف در تمام سطوح داخلی آنها انجام میگیرد. همچنین بهتر است بدانید که چرخه های استفاده از سیستم CIP معمولا بعد از یک فرآیند تولیدی بزرگ که آلودگی زیادی را به همراه داشته است صورت میگیرد. در موارد دیگر نیز در زمان تغییر یک خط پردازش از محصولی به محصول دیگر استفاده میشود.
سیستم شستشوی CIP باعث شکستن نیرو های پیوند بین جامدات میشود و برای تمیزکاری آسانتر جامدات را در خود حل میکند. همچنین این سیستم شستشو، با نرم کردن چربیها به راحتی آنها را از بین میبرد.
منبع: درباره سیستم CIP
- ۰۳/۰۲/۱۸