- چاقی یکی از مهم ترین عوامل خطر برای علائم آرتروز و پیشرفت بیماری، به ویژه برای زمانی که درگیری زانو اتفاق میفته، هستش.(5)(3)
- ورزش برای حفظ هموستاز متابولیکی مفیده . بافت چربی بیش از حد، فشارهای مکانیکی رو روی مفاصل تحمل کننده وزن افزایش می ده و علاوه بر این باعث ایجاد عدم تعادل در پروفایل ترشحی آدیپوکین ها، از جمله لپتین، آدیپونکتین، ویسفاتین و رزیستین میشه. این شرایط محیطی، التهاب با درجه پایین رو ایجاد می کنن که در نهایت منجر به تجزیه غضروف میشه.
- کارآزماییهای بالینی نشاون دادن که برنامههای ورزشی کامل (شامل مرحله اول هوازی به منظور گرم کردن، تمرینات قدرتی، مرحله دوم هوازی و بعد سرد کردن) همراه با رژیم غذایی، منجر به کاهش قابل توجه وزن، توده چربی کل بدن، تسکین درد و بهبود در تحرک عمومی میشن.(6)(7)
نکته قابل توجه در مورد آرتروز زانو: چاقی همچنین باعث نازکتر شدن غضروف میانی تیبیا در مقایسه با افراد عادی میشه.(8)
ورزش برای آرتروز
ورزش برای آرتروز مزایای مثبتی رو برای افراد مبتلا به استئوآرتریت علامت دار (OA) داره.
ورزش برای آرتروز ، هسته اصلی درمان محافظه کارانه محسوب میشه.(3)
- تقویت عضلات و برنامه هایی که شامل ترکیبی از تمرینات قدرتی، انعطاف پذیری و هوازی هستن، تمرینات عصبی عضلانی مثل یوگا و تای چی برای تسکین درد، بهبود عملکرد فیزیکی و ناتوانی نسبت به فعالیتهای عمومی (مثلاً پیاده روی) مفیدتر هستن.
- ورزش درمانی برای آرتروز مزایای دیگه ای رو به همراه داره، این مزایا فراتر از درد و عملکرد فیزیکی هستن، و اثرات متوسطی بر افسردگی رو شامل میشن.
- برای کاهش ترس از فعالیت و بهبود مشارکت بیمار در برنامه های ورزشی، برنامه هایی که ورزش درمانی برای آرتروز و آموزش در مورد ورزش رو شامل میشن، توصیه میشه(4).
- ۰۲/۰۷/۱۷