درباره ضریب انتقال حرارت چه می دانید؟
ضریب انتقال حرارت در واقع مقدار حرارت انتقال یافته از سطح جامد به سایر سیالات است. همچنین واحد استاندارد برای انتقال حرارت وات بر متر بر درجه کلوین میباشد. یکی دیگر از مهمترین عوامل برای ضریب انتقال حرارت ضخامت سطح جامد معرفی شده. البته توجه به میزان انتقال حرارت پایین نیز در خرید عایق بسیار ضروری خواهد بود.
پارامترهایی که مصرفکنندگان هنگام خرید مصالح ساختمانی از جمله عایق حرارتی پلی یورتان باید مد نظر قرار دهند. همین مسئله ضریب انتقال حرارت عایق پلی یورتان است که هر چقدر پایینتر باشد مطلوبتر خواهد بود.
مقاومت حرارتی عایق پلی یورتان
به صورت کلی باید بگوییم که ضریب انتقال حرارت عایق پلی یورتان به دلیل اینکه دارای عایق میانی بوده پایینتر از سایر عایقهای حرارتی معرفی شده است. همچنین از جمله موادی که در ساختار میانی این عایق استفاده شده میتوانیم به پشم سنگ، پشم شیشه و یا پلی استایرن اشاره کنیم. به همین علت استفاده از عایقهای پلی یورتان گزینه بسیار مناسبی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، حرارت و صوت در ساختمانسازی است.
مقایسه ضریب انتقال حرارت عایق پلی یورتان با سایر عایق های حرارتی
در ادامه مطلب قصد داریم به معرفی ضریب انتقال حرارت انواع عایق بپردازیم پس تا پایان همراه ما باشید:
- ضریب انتقال حرارت آجر حدود 28 برابر بیشتر از پلی یورتان و 24 برابر بیشتر از عایق پلی استایرن و 18 برابر پشم شیشه است.
- ضریب حرارتی ماسه را حدود 32 برابر بیشتر از عایق پلی یورتان و 20 برابر بیشتر از پشم شیشه تخمین میزنند.
- گچ و سیمان دارای ضریب حرارتی 28 برابر بیشتر از پلی یورتان و حدود 24 برابر بیشتر از پلی استایرن و 18 برابر پشم شیشه معرفی شده است.
با توجه به اطلاعات ارائه شده دریافتید که ضریب انتقال حرارت مصالح سنتی بیشتر از پلی استایرن، پلی یورتان و پشم شیشه است. جالب است بدانید یکی از مهمترین دلایل داشتن ضریب انتقال حرارت پایین در عایق حرارتی پلی یورتان در مقایسه با سایر عایقها این است که در ساختار میانی آن از سه ماده پلی استایرن، پشم شیشه و پشم سنگ استفاده شده است.
این موضوع خصوصا درباره ساخت سردخانهها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا در صورت نداشتن عایق مطلوب علاوه بر اتلاف انرژی باعث افزایش هزینه برای تامین دما استاندارد میشود.
منبع: پوشش ضد حریق
- ۰۲/۰۷/۰۵