ویژگیهای خودشیفتگی عبارتند از :
- باور به برتری: افراد دچار خودشیفتگی گمان میکنند از دیگران برترند. آنها به خودشان افتخار کرده و اغلب موفقیتهای خود را به نمایش میگذارند.
- نیاز به توجه: این گونه افراد معتقدند سزاوار توجه و محبت زیادی از دیگران هستند و در صورتی که این محبت را دریافت کنند، دچار خشم و پرخاشگری میشوند. آنها به دنبال تأیید و توجه دیگران هستند و انتظار دارند که بهعنوان فردی خاص شناخته شوند.
- انعطافناپذیری: افراد مبتلا به خودشیفتگی معمولاً مغرور و انعطافناپذیر هستند و به دیگران اهمیتی نمیدهند. آنها به سختی به نقد و انتقاد پاسخ میدهند و ممکن است به دیگران بیاحترامی کنند.
- عدم توجه به احساسات دیگران: افراد خودشیفته معمولاً به احساسات و نیازهای دیگران توجه کمی دارند و بیشتر به تأمین نیازهای خودشان اولویت میدهند. آنها ممکن است به دیگران آسیب رسانده و از آنها سوءاستفاده کنند.
- نیاز به تأیید و تحسین: افراد خودشیفته به دنبال تأیید و تحسین دیگران هستند و از آنها انتظار دارند که بهعنوان فردی خاص و برتر شناخته شوند. به دنبال تأیید و تحسین بیشتری هستند تا احساس ارزشمندی داشته باشند.
- کمبود همدلی: افراد خودشیفته معمولاً کمبود همدلی و همراهی با دیگران را تجربه و به طور عمده به منافع و نیازهای خود توجه میکنند. آنها ممکن است در روابط صادقانه و عادلانه دچار مشکل شوند و به دیگران بهعنوان ابزار برای رسیدن به هدفهای خود نگاه کنند.
- کمبود توجه به دیگران: افراد خودشیفته به طور کلی کمتر به نیازها و مشکلات دیگران توجه میکنند و بیشتر به تأمین نیازهای خودشان اولویت میدهند.
منبع: کمال گرایی افراطی
- ۰۲/۰۷/۰۳