استحمام نوزادان در کنار پاکیزگی آنها به تحریک پوستی نوزادان نیز کمک میکند. همچنین خوب است بدانید، بهتر است در فصلهای گرم سال نوزادان را بهتر است هرروز استحمام کرده و در فصلهای سرد نیز استحمام سه بار در هفته برای نوزادان مناسب میباشد. ممکن است برخی از مادران که دارای تجربه حمام بردن نوزاد نیستند حمام کردن نوزاد برای آنها ترسناک و دلهره آور باشد. اما بهتر است که پیش از حمام نوزاد مادر بر ترس خود غلبه کند.همچنین برای این کار میتوان آگاهی و اطلاعات خود را افزایش داد. ما در این مقاله شما را با روش حمام کردن نوزاد بیشتر آشنا میکنیم.
حمام اسفنجی نوزاد
تا پیش از جدا شدن بند ناف نوزاد باید از روش استحمام نوزاد در وان خودداری کرد. معمولاً زمان افتادن بند ناف نوزاد یک تا چهار هفته طول میکشد. همچنین برای نوزادان پسر که ختنه شدهاند، باید دقت کرد تا یک هفته نباید به حمام بروند. در این مواقع میتوان از روش استحمام نوزاد به صورت اسفنجی استفاده نمود. روش حمام اسفنجی برای مواقعی است که تمام بدن نوزاد نباید وارد آب شود.
استحمام نوزاد تازه متولد شده
برای حمام نوزاد تازه متولد شده باید دقت کرد که نوزادان یک روزه دارای چربی خاصی هستند که ورنیکس نام دارد و باید از شستن این چربی خودداری کرد. اما در صورتی که ورنیکس به خون یا مدفوع نوزاد آلوده شده باشد، باید آن را پاک کرد. این چربی تأثیر مهمی در محافظت از پوست دارد و خودبهخود بعد از ۲۴ ساعت جذب پوست خواهد شد.
اما در صورتی که چربیها در کشاله ران و زیر بغل نوزاد به مدت بیشتر از دو روز بافی بمانند، موجب بروز عواملی مثل خارش و سوزش و تحریکات پوستی در نوزاد میشوند. همچنین خوب است بدانید نوزادانی که پوستشان خشک است، پوست اندازی خواهند کرد و در صورتی که آنها را هرروز حمام ببرید، پوست اندازیشان افزایش پیدا میکند. این نکته را نیز یادتان باشد که پس از استحمام نوزاد از طریق چرب و مرطوب کردن پوست نوزاد به مقدار کم، میتواند به از بین بردن لایههای پوستی کمک کند
وسایل حمام نوزاد
لگن یا وان حمام تمیز مخصوص نوزاد (وان شستشوی نوزاد)
یک حوله تا شده برای قرار دادن در کف لگن به منظور جلوگیری از سر خوردن نوزاد
حوله تا شده
صابون یا شامپوی بچه
حوله تمیز، شانه و برس نرم برای بعد از حمام نوزاد
کلاه حمام نوزاد، لباس نرم و تمیز، لیف یا اسفنج فرم و نازک مخصوص بچه
روغن تمیز یا بادام شیرین
پوشک
گلوله پنبهای تمیز
نکات مهم برای حمام کردن نوزاد
برای استحمام نوزاد باید به نکات مختلفی دقت کرد. یکی از این نکات زمان نشستن نوزاد میباشد که لازم است پیش از خوردن شیر باشد. زیرا در صورتی که نوزاد پس از شیر خوردن استحمام شود موجب استفراغ او خواهد شد. قبل از اینکه شستشوی نوزاد آغاز شود لازم است تمام وسایل استحمام از قبل آماده شده باشند. برای شستن نوزاد باید کلیه دربها و پنجرههای حمام بسته شود.
دمای مکانی که نوزاد در آن حمام میشود باید ۲۵ درجه سانتیگراد باشد. در صورت بیقراری نوزاد نباید او را استحمام کرد و در صورت پریشانی نوزاد در زمان شستوشو لازم است خیلی فوری شستن او را متوقف کرد. آبی که برای شستن نوزاد استفاده میشود لازم است دارای حرارت با دمای ۳۷ و ۳۸ درجه سانتیگراد باشد.
- ۰۰/۰۴/۰۶